Brand in kantine c.s.v. Be Quick Dokkum

DOKKUM - De sportkantine van voetbalvereniging C.S.V Be Quick Dokkum, gevestigd aan het Tolhuispark, heeft vrijdagavond veel schade opgelopen door een flinke binnenbrand. De keuken van het gebouw liep veel schade op nadat de frituurpan vlam had gevat. Omstreeks kwart voor zeven werd de brand gemeld en werd het brandweerkorps van Dokkum gealarmeerd.

De brandweerlieden waren snel op de locatie ter plaatse en zette direct een binnenaanval in om de brand snel te blussen. Door het snelle optreden was de brand in de keuken snel onder controle, maar kon er niet voorkomen worden dat de keuken forse schade opliep.

Om er zeker van te zijn dat de brand geheel uit was en zich niet van binnenuit had uitgebreid, heeft men nog enkele sloopwerkzaamheden verricht. Bij de brand kwam er veel rookontwikkeling vrij en met behulp van de overdrukventilator heeft men alle rook uit het pand verdreven.

Ondanks dat de er veel schade is ontstaan in de kantine van het pand, heeft de clubleiding besloten om het Weidenaar Toernooi wel door te laten gaan. De catering zal op een andere manier verzorgd worden.

Foto's: 112 Dokkum – Ate Atema