Tweede editie festival ‘Voorbij de Grens’ in Stroobos

Stroobos - Na het succes van vorig jaar staat zaterdag 30 juni in Stroobos de tweede editie van het muziek- en theaterfestival ‘Voorbij de Grens’ op het programma. Plaats van handeling is Landgoed De 4 Elementen.

In het teken van de verbinding tussen Groningen en Friesland  kunnen bezoekers tussen 16.00 en 23.00 uur genieten van diverse artiesten, een kleine lokale markt, acts, workshops en veel meer. Het festival is vrij toegankelijk.

Er is een grote variëteit aan artiesten. De Groningse helden Gert Sennema en Westkantstad zijn voor velen een begrip. De vijfmansformatie stond onlangs nog op het Bevrijdingsfestival in Groningen, waar het publiek los ging op de pakkende blues- en rock tunes. 

De van Friese bodem afkomstige Jankobus Seunnenga (voor de ‘oudere jongere’ ook bekend van de populaire Friese band Pigmeat) komt met een compleet ander genre op de proppen. Tijdens zijn optreden strijden ontroerende ernst en absurdistische kolder afwisselend om voorrang. Samen met vele andere noordelijke talenten is een prachtig muzikaal programma samengesteld.  

Naast muziek kunnen bezoekers van het festival ‘Voorbij de Grens’ meedoen aan diverse creatieve workshops, zoals een schilderworkshop van kunstenaar Annet Pool of struinen over de lokale, artistieke markt op het terrein. Natuurlijk is er ook een ruime keuze aan hapjes en drankjes. Tijdens het festival ‘Voorbij de Grens’ kunnen gasten verblijven op Camping- en Passantenhaven De 4 Elementen. Van tevoren reserveren is noodzakelijk.

Festival ‘Voorbij de Grens’ wordt georganiseerd door De 4 Elementen, een woon-, werk- en leervoorziening met de nadruk op ontwikkeling in de breedste zin van het woord. ,,Het festival heeft een grote meerwaarde voor De 4 Elementen. Het is verbindend, leuk en ontspannend. Het laat zien wat De 4 Elementen doet, waarbij iedereen een bijzondere bijdrage levert die aansluit op het persoonlijke talent.”

Tijdens het festival wordt intensief samengewerkt door het team van deelnemers, begeleiders, studenten en vrijwilligers om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Veel vakgebieden waar De 4 Elementen dagelijks in werkt, komen tijdens deze dag volop aan de orde. ,,Het is een mooie uitdaging om met elkaar te laten zien waar het team van De 4 Elementen toe in staat is en het landgoed met camping en haven op de kaart te zetten.”