Arend en Jitse Mos winnaars 9e Spar Boonstra Tientoernooi

DOKKUM - Vrijdag 8 juni wisten Arend en Jitse Mos de felbegeerde beker van het 9e Spar Boonstra Tientoernooi te bemachtigen. Maar liefst 49 koppels kwamen naar het korfbalveld om het tegen elkaar op te nemen. Dit resulteerde in 13 poules. Bij tienen staan twee korven op een vaste afstand van elkaar en wordt er om en om geschoten. Het team dat na 10 minuten de meeste doelpunten heeft gemaakt, wint. Naast spelers van KV De Granaet mochten we dit jaar ook spelers verwelkomen van KC De Pein, DTL, WIK en Udiros.

Titelverdedigers Jabic en Ronald, die de afgelopen twee jaar het tientoernooi op hun naam hadden gezet wisten ook dit jaar weer de finale te bereiken. Hier troffen ze de broertjes Mos en deze bleken dit jaar te sterk voor de broertjes de Jager. Met 25-23 wisten selectiespeler Arend en basketballer Jitse te winnen. De strijd om de derde plek werd dit jaar gewonnen door Jelle Wiersma en Jonas van der Meer ten koste van Jacob Ruben Duinstra en Goswin Visser. De winnaars gingen naar huis met een goed gevulde boodschappentas van Spar Boonstra Dokkum.

Voorafgaand aan het tientoernooi werd voor de pupillen en hun ouders een ouder-kindtoernooi georganiseerd. De 1e prijs van dit toernooi ging net als vorig jaar naar Bram en Goswin Visser die in een spannende finale tegen Lieke en Hans van Oosten nipt wisten te winnen. Tim en Lianne visser bemachtigen de derde prijs in de troostfinale tegen Aafje en Rudmer. Tim won ook nog de beker voor de beste speler in de F-pupillen categorie.