De Wynroas Harkema voert actie voor ‘Xperience România’

Harkema - De Harkemaster basisschool De Wynroas voert elk jaar rond deze tijd actie voor een goed doel. Dit keer was het doel de groep ‘Xperience România’. 

De groep ‘Xperience România’ bestaat uit 23 jongeren die samen met aantal volwassenen, waaronder een leerkracht van De Wynroas uit Surhuisterveen, naar Roemenië gaan. Daar gaat de groep meehelpen om de plaatselijke kerk te bouwen en ze begeleiden er kinderen door middel van kinderwerk. 

Voor dit laatste hebben de leerlingen van De Wynroas zich ingezet. De leerlingen verkochten in de huiselijke kring lootjes. Ze hebben enorm hun best gedaan. Er waren mooie prijzen te winnen. In de groepen zelf waren er vier prijzen te winnen. Na afloop kwamen alle lootjes in één grote doos. Hieruit werd door groep 7b/8a nog een tiental hoofdprijzen getrokken. 

Deze hoofdprijzen bestonden uit mooie tegoedbonnen en andere prijzen. Deze waren beschikbaar gesteld door plaatselijke bedrijven: bakkerij Bôle ensa, de kapsalons De Vlotte Knip en Antoinette, de snackbars ’t Heideroosje en Lyts Begjin en slagerij Alie & Brenda. De Wynroas is de ondernemingen zeer dankbaar. ,,Hierdoor hadden we weinig tot geen onkosten.”

De actie leverde een fantastisch eindbedrag op. Alle inspanningen resulteerden uiteindelijk in een opbrengst van ruim drieduizend euro. ,,Van dit bedrag durfden we alleen maar te dromen.”

Na de vakantie wordt er in de groepen verteld en getoond wat er precies met het geld is gedaan. Op dit moment wordt het geld al ingezet om een vaste plaats voor de Roemeense kinderen te bewerkstelligen. Op deze manier kan de plaatselijke kerk het kinderwerk laten doorgaan zonder hulp van buitenaf. ,,Het is geweldig dat we op deze manier kunnen bijdragen aan de leefwereld van de kinderen in Roemenië”, zo stelt De Wynroas.

De leerlingen van groep 7b/8a maakten ook heel veel vrolijke, veelkleurige vriendschapsbandjes gemaakt, die in Roemenië uitgedeeld zullen gaan worden. ,,Een superleuke actie, waarbij er zelfs nog ‘echte’ armbanden werden ingeleverd door kinderen. Wat een support, wat een inzet!”, aldus De Wynroas.