Kardinaal de Jongschool naar finale in Zeist

NES (A) - Het team van de groepen 5/6 van de Kardinaal de Jongschool uit Nes (A) heeft voor een prestatie van formaat gezorgd door de eindronde van het schoolvoetbaltoernooi te halen. Op woensdag 20 juni doen ze mee aan het finaletoernooi en spelen ze als de kampioenen van district Noord op de Oranje campus waar ook het Nederlandse elftal en de Oranje leeuwinnen trainen.

De successtory begon met het winnen van het gemeentelijke toernooi op Ameland. Daarna reisde het team af naar De Blesse, waar twee keer werd gewonnen en het derde duel in remise eindigde.

Woensdag 6 juni was de noordelijke finale in Jubbega. Alleen de winnaar zou naar de landelijke finale gaan. De Amelanders lieten er geen gras over groeien. Van De Roerganger uit Heerenveen werd met 2-0 gewonnen, Albert Schweitzer uit Emmeloord ging met 5-2 kopje onder en Papilio uit Burgum werd met 3-0 verslagen.

Verantwoordelijk voor deze prestaties waren: Daan Lammers, Mathijs Huisman, Sarah Kienstra, Chelsea Pijpers, Rutger Beverwijk, Melvin Ytsma, Paul Oud, Michel Oud, Sem de Jong, Bram Fox en Kars Kooiker. Zij zijn allemaal spelers van Geel Wit en het was dan ook niet verwonderlijk dat ze in clubtenue aan de aftrap verschenen. Zij stonden onder leiding van buurtcoach Martine Kienstra en coach Colin Ytsma. Verder waren er de nodige ouders en opa’s mee.

Omdat de opkomst op 20 juni al om 8.30 uur is vertrekken de kinderen (met elk 1 ouder) al een dag eerder naar Zeist.

Er wordt gespeeld in twee poules van drie teams. De nummers drie spelen om plaats vijf, de nummers een en twee spelen kruisfinales. De wedstrijden duren twee keer tien minuten.