CBS de Sprankel grote winnaar bij Fries kampioenschap schoolkorfbal | Foto's en verslag

Twijzel - Het provinciaal schoolkorfbalkampioenschap van Friesland werd op woensdag 6 juni onder prachtige weersomstandigheden gespeeld in Twijzel. De organisatie was in handen van KV Olympia.

De opening werd verricht door de burgemeester Gerbrandy van Achtkarspelen op het sportcomplex ‘de Moune’. Daarna gingen de eerste poulewedstrijden van start. Er werd op elf velden in drie categorieën (groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8) en door 44 teams gestreden om het Fries kampioenschap.

In groep 3/4 werd de finale een onderonsje tussen OBS de Heidepolle 1 en Heidepolle 2 uit Wolvega. Na een spannende wedstrijd werd Heidepolle 1 de kampioen. Bij groep 5/6 ging de finale tussen CBS de Sprankel uit Stiens en CBS Prins Bernhardschool uit Kollum. Hier wist CBS de Sprankel de titel binnen te slepen. Bij groep 7/8 stonden CBS de Sprankel uit Stiens en de Vensterschool uit Noordwolde in de finale. Ook hier veroverde CBS de Sprankel de titel.

De prijsuitreiking werd gedaan door Adde Klaas de Boer van de KNKV. Alle deelnemers kregen een vaantje mee naar huis en voor de kampioenen was er een beker en een medaille. De commissie van KV Olympia werd door de KNKV bedankt voor de goede organisatie. Mede door alle scheidsrechters, vrijwilligers, de twee hoofdsponsors - T2 montage en Stertil uit Kootstertille - en alle andere sponsors kon de organisatie terugzien op een zeer geslaagd toernooi.

Uitslagen:
Groep 3 en 4
1.    OBS de Heidepolle 1    Wolvega
2.    OBS de Heidepolle 2    Wolvega
3.    CBS Joh. Looijengaskoalle    Surhuizum
4.    OBS de Tjongeling    Oldeberkoop

Groep 5 en 6
1.     CBS de Sprankel    Stiens
2.    CBS Prins Bernhardschool    Kollum
3.    OBS Tuindorp        Wolvega
4.    Vensterschool        Noordwolde
Groep 7 en 8
1.    CBS de Sprankel    Stiens
2.    Vensterschool        Noordwolde
3.    OBS de Tjongeling    Oldeberkoop
4.    OBS de Feart 1    Jubbega

Sake Beerstra schoot bovenstaande sfeerbeelden.