Kantine korfbalvereniging DTS heropend

Surhuizum - Wethouder Jouke Spoelstra, Minze van Dijk en voorzitter Ronald Wassink heropenden afgelopen zaterdag 2 juni gezamenlijk de gerenoveerde sport accommodatie van korfbalvereniging DTS. Ook werd het geheel nieuwe uithangbord van de club onthuld.

Nadat in de afgelopen jaren al het dak, de kleedkamers en het terras waren voorzien van een opknapbeurt, was het dit jaar de DTS kantine die stevig onder handen werd genomen.

Tientallen vrijwilligers hebben tijdens de winterperiode de gehele kantine gerenoveerd. Dit kon DTS natuurlijk niet realiseren zonder de (financiële) steun van verschillende bedrijven en instanties zoals het Fonds Coöperatief Dividend Rabobank, het Provinciale Iepen Mienskipsfûns, de gemeente Achtkarspelen en de club van €25,- van DTS. 

Afgelopen zaterdag, tevens de laatste speelronde in de competitie, werd de kantine 'de Praetkoer' officieel heropend. Tijdens deze feestelijke middag kreeg voorzitter Ronald Wassink de kans om alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Waarna Jouke Spoelstra en Minze van Dijk de eer hadden het nieuwe club-bord te onthullen en daarbij de accommodatie officieel geopend te verklaren! Minze van Dijk had 43 jaar geleden in 1975 samen met de toenmalig burgemeester Ottevanger ook de eerste officiële opening verricht van sportpark Woudlust. 

Het feest was uiteindelijk extra groot door de 11-10 winst van DTS 2, die met deze overwinning het kampioenschap in de reserve vierde klasse behaalden. De dag werd afgesloten met live muziek van Njiske.