Anneke Meinema bij laatste vijftien Viva400 Visionista’s

DOKKUM - Vanaf deze week staat er iedere week een persoon ‘In de schijnwerpers’. Dat kan iemand zijn die iets bijzonders beleefd heeft, een prijs heeft gewonnen of iets speciaals gaat doen. Deze week: Anneke Meinema.

Het vrouwenblad Viva maakt al jarenlang een lijst met de 400 meest bijzondere vrouwen van Nederland. Zakenwonders, creatievelingen en wereldverbeteraars. Sinds vorig jaar heeft Viva daar een prijs aan toegevoegd: de Viva400 Visionista’s, voor aanstormend talent dat een springplank kan gebruiken naar haar droomcarrière. Degene die de titel wint gaat naar huis met een prijzenpakket ter waarde van €10.000,-. Eén van de kanshebsters op de titel is Anneke Meinema uit Dokkum. Zij is doorgedrongen tot de laatste vijftien vrouwen die kans maken op deze titel

Met wat voor idee heb jij de jury weten te overtuigen?

“Stijlvol@Work is de naam van het bedrijf dat ik aan het opzetten ben. Met Stijlvol@Work wil ik vrouwen die op zoek zijn naar een (andere) baan helpen bij het maken van een goede eerste indruk. Werkgevers vellen binnen seconden een oordeel, op basis van de eerste indruk. Je kunt er dus beter maar voor zorgen dat die eerste indruk goed is! Met Stijlvol@Work combineer ik het geven van workshops met een website en webshop, waar vrouwen direct kleding kunnen bestellen die aansluiten bij de kleurenanalyse en stylinganalyse die tijdens de workshops zijn gedaan. Deze combinatie is tamelijk uniek. Er worden wel meer dergelijke workshops gegeven, maar niemand biedt direct de mogelijkheid om kleding te passen en te kopen.”

Hoe moet ik die workshops voor me zien?

“Er worden vier verschillende workshops aangeboden: “Ik maak de juiste eerste indruk”, een combinatie van kleurenanalyse en lichaamstaal, “Stijlvol kleden @Work”, “Stijlvol onderhandelen” en “Zwanger en stijlvol”. Tijdens deze workshops draait het allemaal om de eerste indruk. Hoe kleed je je voor een sollicitatie? Wat past goed bij jouw lichaamsvormen? Wat voor kleurentype ben je?”

Waarom besloot je deel te nemen aan de Viva400 Visionista’s?

“Ik liep al langer met het idee om dit bedrijf op te zetten. Ik doe naast mijn baan een HBO-studie Marketing en Social Media, en gebruikte dit idee al voor mijn studie-opdrachten. Toen zag ik deze wedstrijd voorbij komen en vond het mooi aansluiten bij mijn ideeën. Onlangs moest ik in Hoofddorp samen met nog 49 vrouwen een pitch geven over mijn idee. Op basis daarvan ben ik tot de laatste vijftien doorgedrongen. Over een paar weken gaan we twee dagen samen op pad, waar naartoe is nog niet bekend, maar vorig jaar ging deze tweedaagse reis naar Parijs. Daarna worden de drie finalisten uitgekozen. De drie finalisten worden uitgebreid begeleid om hun idee van de grond te krijgen. Je bouwt een enorm netwerk op. Dus of ik nou win of niet, ik doe nu al heel veel nieuwe ervaringen op die ik goed kan gebruiken voor het opzetten van Stijlvol@Work.”

Stel dat je niet wint, ga je dan door met je plannen?

“Absoluut! Ik heb Stijlvol@Work niet bedacht speciaal voor deze wedstrijd. De ideeën lagen er al. Dankzij deze wedstrijd wordt Stijlvol@Work alleen wat sneller concreet.”