10 keer goud voor Frederik Adema

DOKKUM - Afgelopen twee weekenden vonden de Regionale Zomerkampioenschappen zwemmen in Drachten plaats. Namens de Granaet hadden acht zwemmers zich geplaatst voor deze zwemwedstrijd.

In de jongste categorie tot en met13 jaar kwamen Maike van der Heide en Rinlaphad Elzinga aan de start. Rinlaphad stond twee keer op de startblokken; beste prestatie een vijfde plek op de 50 meter vlinderslag. Maike deed aan drie afstanden mee. Haar beste prestatie was een zeer verrassende vierde plaats, net naast een medaille, op de 400 wissel met een tijd van 6.12,95.

Merle Stavorinus zwom met maar liefst zeven starts en Lieke Visser zwom met drie starts in de categorie tot en met 14 jaar. De concurrentie in deze leeftijdscategorie was heel groot. Daarom was het heel knap dat Merle een vijfde plaats wist te behalen op de 800 meter vrij een zesde op de 400 wissel (pr van 14 seconden!); twee hele zware afstanden. Ook Lieke zwom heel sterk op haar drie afstanden; ze wist zelf haar 50 meter vrij aan te scherpen met 2 seconden tot een tijd van 30,66, goed voor een 11e plek.

In de categorie senioren 1 en ouder kwam Ingrid de Vries aan de start met de 100 rug (pr van 3 seconden) en de 400 wissel wat goed was voor een zevende plaats in het klassement.

Bij de jongens categorie t/m 15 jaar kwamen Douwe, Vincent en Frederik aan de start. Schoolslag specialist Douwe Smit zwom zijn allereerste wedstrijd in een vijftigmeterbad en zette op de 100 meter een nette tijd neer. Ook Vincent Horsthuis deed dit jaar voor het eerst mee aan de Regionale Zomerkampioenschappen. Hij liet zich van zijn beste kant zien op de 50 en 100 meter vrij.

Zwemtalent Frederik Adema uit Dokkum was erg goed in vorm en zwom een super goed weekend. Hij mocht maar liefst veertien keer aan de start verschijnen en kwam ook met veertien medailles thuis. Hij won twee keer brons op de 200 meter school- en de 50 meter vlinderslag. Verder wist hij twee keer zilver op de 50 meter schoolslag en de 100 meter schoolslag te bemachtigen.

Oppermachtig was hij met tien keer goud op de 50 meter vrij, 100 meter vrij, 200 meter vrij, 400 meter vrij, 50 meter rug, 100 meter rug, 200 meter rug, 100 meter vlinder, 200 meter wisselslag en 400 meter wisselslag.

Met de huidige resultaten zal hij starten op een elftal afstanden tijdens het NJJK (Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap) in Eindhoven half juni.

De coaches Peter & Janine Horsthuis, Andries Reitsma en Danieke van de Kooi zijn trots op de behaalde resultaten van de zwemmers van Z&PC de Granaet.