Set ’m op derde op NK groepsspringen in Rotterdam

Rotterdam - Set ‘m op uit Augustinusga deed afgelopen weekeinde met negen groepsspringers in de C-categorie mee aan het NK groepsspringen in Rotterdam.

Shenia Feenstra, Jannie de Beer, Johanna Elzinga, Nina Haagsma, Eline Veen, Marrit Posthumus, Hendrike Bronsema, Rixte de Boer en Bonnie Kiers waren met de trein en een heuse fanclub afgereisd naar Rotterdam.

Op de eerste NK-wedstrijd, op 4 februari in Utrecht, wisten de meiden al een derde plaats te behalen op plankoline-kast. Ook tijdens deze wedstrijd piekten de meiden op het juiste moment. Op het eerste toestel van de middag, de airtrack, een soort opblaasbare lange mat, lieten de dames zien dat ze hard hadden getraind. Ze scoorden maar liefst 3,75 punt hoger dan in Utrecht en behaalden een derde plek. Een prachtige beker konden de meiden meenemen naar Augustinusga.

Op plankoline-kast eindigden ze ditmaal niet in de top drie, maar werden ze tóch knap vierde. In de snikhete sporthal sprongen de turnsters in totaal op vier toestellen. Op het onderdeel trampoline-valmat sprongen ze torenhoge salto’s. Helaas waren de scores op dit toestel niet hoog genoeg voor een podiumplaats, net als het onderdeel trampoline-pegasus.