Rottevalle wint slotduel van De Sweach

Rottevalle ontving voor de laatste thuiswedstrijd op sportpark 'It Hagehiem'  de Sweach.  De Sweach was vorige week gedegradeerd door op eigen veld van Friese Boys te verliezen. Ook voor Rottevalle dat de afgelopen weken naar de vierde plaats was afgezakt stond er weinig meer op het spel.

Slechts een wonder op de andere velden had nog een periodetitel kunnen opleveren. Hoewel de wonderen de wereld nog niet uit zijn, gebeurde het niet. Zowel VIOD Driesum als Opende won hun wedstrijd, waardoor VIOD de periodetitel won.

Het enige wat telde was de sportieve eer en een goede afsluiting van het seizoen. In een van beide kanten faire wedstrijd was Rottevalle -ondanks het missen van vier basiskrachten - de winnaar. Het krachtsverschil werd uitgedrukt in een ruime zege: 5-0.  

Al snel kwam de voorsprong door een doelpunt van Jelle Witteveen, die tien minuten voor de pauze ook voor de 2-0 zorgde. Na de thee vielen er nog drie doelpunten, Jorrit Schra zorgde voor 3-0 en Witteveen voor 4-0. Nog was de koek niet op en mocht Witteveen, nu voor de vierde keer deze middag,  de bal door de doelman van De Sweach uit het net laten halen.

De wedstrijd had ook in 10-3 kunnen eindigen, want ook De Sweach deed aardig mee, maar had moeite met het creëren en vooral afronden van de kansen. Een positieve afsluiting van het seizoen voor Rottevalle, dat als vierde geëindigd is.