Zorgen om toekomst KWF-afdeling Augustinusga

Augustinusga - De vrijwilligersafdeling van KWF in Augustinusga staat onder druk. Het aantal vrijwilligers is de laatste jaren teruggelopen. Daarom zijn er dringend nieuwe organisatoren nodig die samen met KWF de vrijwilligersafdeling willen opbouwen.

Alleen al in Augustinusga krijgen elk jaar zeven mensen de diagnose kanker. Daarom organiseert KWF-afdeling Augustinusga al jarenlang de collecte in de eerste week van september. Er zijn vrijwilligers om huis-aan-huis en op straat te collecteren voor wetenschappelijk kankeronderzoek. 

Maar bij gebrek aan organisatoren heeft er in Augustinusga in 2016 voor het laatst een collecte kunnen plaatsvinden. Dit jaar zijn er nieuwe vrijwilligers nodig om de collecte nieuw leven in te blazen.

KWF is enorm trots op alle vrijwilligersafdelingen in het land. ,,Als vrijwilliger ben je als het ware een ambassadeur van KWF Kankerbestrijding en zorg je ervoor dat mensen weten waarom onderzoek nog steeds zo belangrijk is”, aldus Anouk de Leeuw, relatiemanager bij KWF. ,,Daarom zou het heel jammer zijn als er dit jaar niet gecollecteerd kan worden in Augustinusga. Als vrijwilliger voor de KWF-afdeling kun je direct, in je eigen gemeente, een bijdrage leveren aan de kankerbestrijding.” 

Sinds de oprichting van KWF in 1949 is de vijfjaarsoverleving van patiënten van 25% gestegen naar 64%. ,,Dat is natuurlijk geweldig,” zegt De Leeuw, ,,maar we zijn er nog niet. Elk jaar overlijden er nog steeds 45.000 mensen aan kanker.”

Als jij je als vrijwilliger wilt inzetten voor de KWF-afdeling Augustinusga krijg je ondersteuning vanuit het hoofdkantoor. Neem voor meer informatie of om je aan te melden contact op met Anouk de Leeuw via 06-22510074 of aleeuw@kwf.nl.