Ropta Boys bezorgt ‘keepersdummy’ bij Harkema-Opeinde

Harkema - Ropta Boys maakt dit seizoen gebruik van de kennis van keeperstrainer Klaas de Boer uit Leeuwarden. Naast kennis is er ook geïnvesteerd in speciale materialen voor nog betere keeperstrainingen.

Zo zijn er bijvoorbeeld twee dummy’s (grote opblaaspoppen van circa 2 meter) gekocht. Enkele weken geleden, nadat onder meer het eerste elftal van Harkema-Opeinde op bezoek was geweest in Easternytsjerk, bleek een van deze dummy’s te zijn verdwenen.

Voorzichtig werd een telefoontje gepleegd met de voorzitter van Harkema Opeinde. Al snel was duidelijk dat de dummy was meegenomen door Harkema-Opeinde. Met als een doel: een ludieke actie, wanneer het vlaggenschip van Ropta Boys op visite zou komen.

Waar men geen rekening mee had gehouden, was dat niet iedereen bij Harkema-Opeinde op de hoogte was van deze grap. Bij het opruimen van de kantine op maandagmorgen is de plastic draagtas met daarin de dummy in de container gegooid. Dat de containers vrij snel daarna zijn geleegd was de reden dat de dummy niet meer in Harkema was.

Een dure grap. De voorzitter van Harkema Opeinde belde onmiddellijk met zijn collega van Ropta Boys om hem te vertellen dat de dummy niet meer te redden was. Hij beloofde dat er op kosten van Harkema-Opeinde voor een nieuwe dummy zou worden gezorgd.

Bij Ropta Boys kon men deze actie wel waarderen. Daarnaast hadden de spelers van het eerste elftal ook medelijden met haar collega’s in Harkema. De ludieke actie met de dummy is immers niet geslaagd. Als pleister op de wonde hadden de spelers van hoofdtrainer Wietse van der Veen vorige week zaterdag een cadeautje meegenomen voor de collega’s uit Harkema. Bij het uitpakken bleek al vrij snel dat de eerste selectie van Harkema-Opeinde toch weer een opblaaspop in bezit heeft. Dat het dit keer geen trainingsdummy is, maar een heel andere opblaaspop – dat was al snel duidelijk. Deze ludieke reactie van de manschappen uit Easternytskjerk werd met een groot applaus ontvangen door de Harrekieten.