Sytske de Jong en Berber van der Meer winnen Hypo Fryslân Cup

Drogeham - Sytske de Jong en Berber van der Meer hebben de zesde editie van de Hypo Fryslân Cup in Drogeham op hun naam geschreven. 

Beiden ontvangen de hoofdprijs van maar liefst vijfhonderd euro. Hiermee kunnen de amazones bij Ruitersportzaak Hypo Fryslân aan Hamsterpein in Drogeham nieuwe leren rijlaarzen uitzoeken.

De twee amazones scoorden beiden het hoogste puntenaantal met de vier dressuurproeven die ze reden. Sytske de Jong won woensdagavond 23 mei met haar pony Maurik’s Giorgio Armani. Berber van der Meer zegevierde donderdagavond 24 mei met haar paard First Lady. We kunnen stellen dat beide edele dieren in topvorm waren, aldus de organisatie van het paardensportevenement dat verreden werd op de Hamsterpein bij Drogeham. 

In totaal kwamen maar liefst 175 ruiters en amazones naar Drogeham om te strijden voor de cup. Deelnemers en bezoekers konden op het bijterrein ook kijken naar de rijlessen die werden gegeven door de amazones van het Friese talentenprogramma Mei Grand Prix - Nei Grand Prix. Het publiek kreeg langs de ring de uitleg en nuttige tips van de instructrices middels een geluidsinstallatie langs de baan. 

De organisatie van de Hypo Fryslân Cup geeft aan dat evenement een groot succes was. Ze kijkt nu alweer uit naar de zevende editie die voor volgend jaar op het programma staat.