Sfeer van nostalgie bij heropening postkantoor Augustinusga

Augustinusga - De deuren van het postkantoor in Augustinusga zijn woensdagavond na dertien jaar weer opengegaan. Mooie verhalen passeerden de revue.

De postkantoorhoudster van destijds Akkie Nicolai draaide de deur woensdagavond om klokslag zes uur open. Dat deed zij samen met haar kleindochter Ilse Brandsma en haar vriendin Joukje Bekkema. De laatste twee waren van de partij in het kader van een maatschappelijke stage vanuit scholengemeenschap Lauwers College. 

Bij de heropening van het postkantoor op de hoek van de Skoalikkers en de Geawei hing een sfeer van nostalgie. Het voelde alsof de tijd had stilgestaan, aldus de betrokkenen. ,,Mooie verhalen gingen over de toonbank.” 

Liefst veertig inwoners van Augustinusga kwamen een kijkje nemen in het postkantoor dat weer teruggebracht was in de sfeer van toen. De aanleiding voor de opening was het theaterspektakel ‘Werom hjit Willem Bartel ‘Van der Kooi’’ dat op vrijdag 8 juni en zaterdag 9 juni op drie locaties in Augustinusga zal worden gehouden. Meer dan tachtig spelers en figuranten zullen aan dit spektakel deelnemen. Het wordt een ware happening, die recht doet aan het predicaat Kultureel Haaddoarp Stynsgea, zo is de algehele overtuiging. 

De komende weken zal het postkantoor op maandag-, woensdag- en vrijdagavond geopend zijn.