Boys-speler Kellian van der Kaap maakt overstap naar FC Groningen

Harkema - Harkemase Boys-speler Kellian van der Kaap speelt volgend seizoen voor FC Groningen. De negentienjarige verdediger tekent een contract voor één jaar bij de eredivisionist.

,,Ik ben Harkemase Boys erg dankbaar”, zegt Van der Kaap. ,,Zij zagen het in me zitten en ik heb dit seizoen van de club veel ruimte gekregen om mij te ontwikkelen. Dat levert nu deze geweldige kans voor mij op. Een groot compliment aan Harkemase Boys dat ze me zoveel hebben geholpen!”

Van der Kaap heeft een seizoen op De Bosk in Harkema gespeeld. Het talent uit Marum kwam over van de junioren van Be Quick 1887. Langzaam maar zeker speelde hij zich in de basis en zijn kwaliteiten werden al snel duidelijk. Dat is dus niet onopgemerkt gebleven bij FC Groningen.

,,We gunnen Kellian deze mooie stap enorm”, vertelt Hans Kuik van de Technische Commissie van Harkemase Boys. ,,Het is het zoveelste voorbeeld van een jonge speler die zich bij Harkemase Boys in de kijker speelt.” Van der Kaap had in Harkema bijgetekend voor twee jaar, maar de club wil hem deze mooie kans niet onthouden.

Ook Matthijs Hardijk speelt volgend seizoen voor FC Groningen. De vleugelspeler speelde vorig seizoen nog voor Harkemase Boys, waarna hij werd opgepikt door AZ. Van der Kaap en Hardijk zitten volgend seizoen bij de selectie van Jong FC Groningen.