Strijdvaardig Drogeham pakt punt in extremis bij Eastermar

Eastermar - Drogeham heeft zaterdag op de valreep een punt bemachtigd in de uitwedstrijd tegen Eastermar.

Na een 2-3 thuisnederlaag wist Drogeham wat het kon verwachten van Eastermar voor de uitbeurt. In een wedstrijd die alles had, wisten de geelhemden in de absolute slotfase met een uitslag van 3-3 een punt mee te nemen naar huis.

Al gauw werd duidelijk dat er voor Drogeham wat te halen was. De gasten hadden al snel de overhand in de wedstrijd en bij de eerste kans was het direct raak. Bauke Ytsma stuurde Jens Mollema weg, die ruimte maakte voor een schot en daarmee de keeper passeerde. 

Na de goal bleef Drogeham de betere ploeg. Mollema kreeg uit een identieke situatie zelfs een kans op de 0-2. Eastermar nam het initiatief halverwege de eerste helft over en op gelukkige wijze kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Nadat er bij Drogeham halfslachtig werd uitverdedigd, was het Jille van der Wal die eenvoudig kon afwerken.

Na rust bleef Eastermar eerst de betere ploeg. Rond het uur kwam de thuisclub op voorsprong. Na een vlotte aanval lag de bal achter Drogeham-keeper Broos. Daarmee stond het 2-1. Maar Ytsma trok uit een flitsende counter de stand namens Drogeham twintig minuten voor tijd weer gelijk. 
De wedstrijd was echter daarmee nog lang niet gespeeld. De blauwhemden van Eastermar gingen nadrukkelijk op zoek naar nog een treffer en daarin slaagden het ook toen er een strafschop versierd werd. De penalty was een koud kunstje voor Gjalt Veenstra.

Met nog tien minuten te spelen bleef Drogeham als collectief voor de gelijkmaker spelen. De thuisploeg kwam onder druk te staan, kreeg een rode kaart na een charge buiten de lijnen op Meindert-Jan van Dijk en moest met tien man verder. De inzet van de Hamsters werd beloond in de blessuretijd. Spinder stuurde met een vrije trap Ytsma weg, die op de rand van het strafschopgebied prachtig in de kruising schoot: 3-3. 

Daarmee eindigde de wedstrijd in een gelijkspel en kon Drogeham met een opgeheven hoofd het veld verlaten. Komende zaterdag - 26 mei - wacht Drogeham de laatste wedstrijd van het seizoen: een thuisduel tegen WWS.