Surhuisterveen wint de laatste thuiswedstrijd

Surhuisterveen - Surhuisterveen boekte op eerste pinksterdag een ruime overwinning op Smilde’94: 4-1.

In de zevende minuut was het al raak. ‘Man of the match’ Watze Anne van Houten slalomde door de verdediging van Smilde, voordat hij in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Sjoerd Veenstra schoot de strafschop binnen: 1-0. Nog geen drie minuten later scoorde Smilde de gelijkmaker.

De thuisclub was hier echter niet van onder de indruk. Surhuisterveen zette Smilde meteen weer onder druk. In de zeventiende minuut zette Dennis de Jong de 2-1 op het scorebord. Surhuisterveen ging door: na een halfuur maakte De Jong zijn tweede van de middag.

Na rust zakte het spelpeil van beide ploegen. Het warme weer en droge veld speelden hierbij ook een rol. Twintig minuten voor tijd zette RobertJan Vos de 4-1 op scorebord. Dit werd ook de einduitslag. Een mooie en terechte overwininnig  in de laatste thuiswedstrijd.

Surhuisterveen speelt zondag een uitwedstrijd tegen titelkandidaat  Gruno. Zij moeten winnen om kampioen te worden. Aan Surhuisterveen de taak om er een mooie en spannende wedstrijd van te maken.