Zege DTS op Noveas in aanloop naar cruciaal duel

Surhuizum - De hoofdmacht van korfbalvereniging DTS uit Surhuizum heeft woensdagavond de inhaalwedstrijd tegen Noveas ruim gewonnen. De Tûke Smiters zegevierden op het eigen sportpark Woudlust met 17-11.  

De eerdere ontmoeting dit seizoen werd in Steenwijk door de Surhuizumers gewonnen met 18-30. De return werd evenmin een lastige confrontatie voor DTS. De roodhemden startten de wedstrijd met één wijziging in het team. Lucas Vonk debuteerde in de basis van de thuisclub. 

De Broekenhuis-formatie begon zeer scherp aan het duel. Binnen een kwartier stond er een stand van 7-0 op het scorebord.

Een grote overwinning leek wederom in de maak. Na deze goede start zakte de concentratie weg bij de thuisploeg. Zodoende wist ook Noveas een aantal keer de korf te vinden. De ruststand werd 9-4. 

Vlak na de pauze begon DTS wederom scherp. Vier doelpunten op rij zorgden voor een 12-5 voorsprong. Zodoende was de wedstrijd beslist en werd het restant van het duel uitgespeeld zonder hoogstaand korfbal. Aan beide kanten vielen nog de nodige doelpunten, maar problemen zijn er voor DTS nooit geweest. De eindstand werd 17-11.

Zaterdag 26 mei (15.30 uur) staat de wedstrijd Stadskanaal - DTS op het programma. Voor beide ploegen is dit een cruciale confrontatie om degradatie/nacompetitie te voorkomen.