Divers aanbod energiezuinige woningen op Folkerts-terrein Surhuisterveen

Surhuisterveen - Sinds eind april is Surhuisterveen een prachtige nieuwbouwlocatie rijker. De gemeenteraad heeft ingestemd met de uitbreidingsplannen op het terrein van meubelzaak Folkerts op de hoek Molenweg en De Dellen. 

Bouwbedrijf Veenstra uit Harkema gaat deze locatie ontwikkelen. Voor Surhuisterveen en omgeving komt deze uitbreiding precies op het juiste moment, aldus Jacob de Booij van bouwbedrijf Veenstra. ,,Vierstromenland, de locatie bij de Formido, is zo goed als uitverkocht. Hier hebben we nog één vrijstaande woningen in de verkoop staan”, zo vertelt De Booij. ,,Verder is er in Surhuisterveen op dit moment geen aanbod qua nieuwbouwmogelijkheden.”

Het nieuwe uitbreidingsplan op het Folkerts-terrein behelst de bouw van negentien woningen in het midden en hoge segment. Deze zijn verdeeld over twaalf twee-onder-één-kap en zeven vrijstaande woningen. Het aanbod binnen zowel de twee-onder-één-kap-woningen als ook de vrijstaande woningen is divers van opgezet en bestaat uit verschillende modellen en prijsklassen. 

Alle woningen zullen worden ontwikkeld binnen de Blauhuislijn van Bouwbedrijf Veenstra. Dit betekent dat alle woningen door EVE architecten uit Nijverdal worden ontworpen. Diverse woningen zullen worden uitgevoerd met rieten kappen, kwalitatief hoge materialen en vele robuuste en authentieke details. 

Momenteel loopt de bestemmingsplanprocedure bij de gemeente. De verwachting is dat rond de jaarwisseling het bestemmingsplan rond is en dat daarna met de verkoop kan worden gestart. De woningen komen vanaf dat moment bij de Flexibele Makelaar in de verkoop. 

,,Wij zijn als Bouwbedrijf Veenstra enorm trots en blij met deze uitbreiding in Surhuisterveen”, aldus de Harkemaster onderneming. ,,Op deze plek komen nu prachtige energiezuinige en kwalitatief hoogwaardige woningen. Wij realiseren veel woningen buiten de provincie maar nu kunnen we gewoon in onze eigen achtertuin bouwen. Deze nieuwe uitbreiding is goed voor de leefbaarheid van Surhuisterveen, goed voor de middenstand en goed voor de werkgelegenheid in de regio.”