Theaterspektakel over Willem Bartel in Kultureel Haaddoarp Stynsgea

Augustinusga - Het is precies 250 jaar geleden dat kunstschilder Willem Bartel van der Kooi  geboren werd in Augustinusga. In Kultureel Haaddoarp Stynsgea staan rondom deze bijzondere persoon de komende weken de expositie en het theaterspektakel op het programma. 

,,Dit is iets dat je niet mag missen”, aldus Henk Laanstra een van de initiatiefnemers. De expositie van de werken van Willem Bartel in de Augustinikerk maakt onderdeel uit van de week van de Keunstkrite Twijzel. Op vrijdag 25 mei, vanaf 13.00 uur, en zaterdag 26 mei is de expositie geopend tot 18.00 uur.

Rondom de meer dan tien tentoongestelde werken van Willem Bartel zal uitleg gegeven worden. ,,We sluiten zo ook aan bij het thema van de keunstkrite ‘fertel, fertel’”, aldus Laanstra.

In het weekend van 8 en 9 juni zal het theaterspektakel ‘Werom hjit Willem Bartel ‘van der Kooi’’ opgevoerd worden. Meer dan tachtig spelers en deelnemers zullen aan dit schouwspel deelnemen dat wordt opgevoerd op drie locaties in het dorp. 

In deze unieke voorstelling wordt het leven van Willem Bartel van der Kooi vertolkt. ,,Wil je weten waarom Willem Bartel ‘Van der Kooi’ heet, dan moet je naar dit theaterspektakel komen kijken”, zo stelt Anja Klok van de organisatie.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar en zijn te bestellen door een WhatsApp/sms te sturen naar telefoonnummer 06-17515473. Ook kunnen vanaf woensdag 23 mei in het oude postkantoor, Geawei 1, in Augustinusga kaarten gekocht worden. Deze wordt speciaal voor deze gelegenheid weer geopend, nadat de deuren dertien jaar gesloten zijn geweest. 

De laatste postkantoorhoudster - mevrouw A. Nicolai - zal samen met stagiaires van het Lauwers College, waaronder een kleindochter van mevrouw Nicolai, plaatsnemen achter het nog intact zijnde loket. Kortom oude tijden herleven in Kultureel Haaddoarp Stynsgea.