Bijzondere strandjutters gezocht op Ameland

AMELAND - Van 16 tot en met 31 mei gaat de Expeditie Juttersgeluk alle Noordzeestranden schoonmaken samen met mensen voor wie een gewone baan niet zo gewoon is. Hulp is daarbij van harte welkom. Op maandag 28 mei komt Expeditie Juttersgeluk langs op Ameland.

Van 14.00-16.00 uur is het dan mogelijk om gratis deel te nemen aan de etappe. Je wordt ontvangen met koffie en taart op het strand bij Buren. Juttersgeluk legt uit hoe je afval op het strand herkent en hoe je het veilig opraapt. Daarna start de etappe van ongeveer een uur: een ware ontdekkingstocht. Het afval wordt door de jutters meegenomen zodat er een schoon strand achterblijft.

Aanmelden

Meld je individueel of met je groep aan via http://www.juttersgeluk.nl/direct-aanmelden/

Expeditie Juttersgeluk is speciaal voor mensen die (tijdelijk) minder goed meekomen in de maatschappij. Bijvoorbeeld als je van een WLZ of WMO voorziening gebruikmaakt of onder de participatiewet valt. Ook vrijwilligers, mantelzorgers, begeleiders en zorgverleners, zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden. Deelname is gratis, maar je moet zelf voor vervoer naar het startpunt van de etappe zorgen. Geef je snel op want vol is vol.

Expeditie Juttersgeluk is een initiatief van Stichting Juttersgeluk in samenwerking met KIMO Nederland/België.