Spitkeet helpt pake en beppe vakantie door

HARKEMA - Openluchtmuseum 'De Spitkeet' opent van 19 tot en met 22 februari haar deuren voor kinderen met pakes, beppes, ouders en andere volwassenen.

Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis entree 'op vertoon van een volwassene'. 

In de voorjaarsvakantie is er een superleuke nieuwe editie van 'Help Pake & Beppe De Vakantie door'. Het thema van 2019 is 'Lekker ite, neat weismite' oftewel 'Lekker eten, niks weggooien'. Een lekker duurzaam en leerzaam thema met verschillende creatieve activiteiten voor jong en oud.

Zo kun je een voederplank maken en een streng pinda's rijgen voor de vogels (vanaf zes jaar). Ook kun je zien en proeven wat je van oud brood en fruit kunt maken. Een  speurtocht over het park om grootmoeders gerechten te ontdekken met een bijbehorende vraag en een letter die je op jouw kaart kan noteren. Bij een goede oplossing is jouw kaart een tractatie waard.

Wil je creatief bezig zijn dan kun je Shaun het popcornschaap maken of van vilt een fruitsleutel-hanger. Ook kun je aan de slag om een koek te versieren.  

Aan pake, beppe of ouders is ook gedacht; zij kunnen een rebus oplossen. Uit de goede oplossingen wordt er dagelijks één jaarkaart 2019 van De Spitkeet (De Dunen 3, te Harkema) verloot.

Op woensdag 20 februari is de bokkenwagen aanwezig en kun je een gratis ritje maken. Elke dag is er een gratis proeverij met de insteek  'Lekker ite, neat weismite'. Kortom: het recept om de voorjaarsvakantie nóg leuker te maken.