Spektakelstuk op De Bosk zonder winnaar

Harkema - Harkemase Boys en DVS’33 maakten er een heerlijke wedstrijd van op De Bosk. Een winnaar kende het topduel in de derde divisie niet: 2-2.

Harkemase Boys kwam al vroeg op achterstand tegen het sterke DVS. Olivier Pilon maakte na acht minuten de 0-1, na een snelle omschakeling van de gasten. Het duurde lang voordat Harkemase Boys zelf wat gevaarlijker werd.

Zo waren Henny Bouius en Robert Stelpstra dicht bij de gelijkmaker, maar de voorzet van Pier Veldman was voor beiden net iets te scherp. Vlak voor rust was het wél raak. Bouius scoorde na een verdedigende fout bij DVS. Vlak na rust kwam de ploeg van Tieme Klompe op voorsprong. Stelpstra, eerder in de wedstrijd al een aantal keer gevaarlijk, was nu wel trefzeker en zette in de 50ste minuut de 2-1 op het scorebord.

Vervolgens ontspon zich een intense wedstrijd, met soms harde overtredingen aan beide kanten. Een kwartier voor tijd moest Harkemase Boys het duel beslissen. Bouius had de uitgelezen mogelijkheid op de derde treffer, maar zag zijn inzet gekeerd worden door DVS-doelman Velanas.

Dat kwam Harkemase Boys uiteindelijk duur te staan. Een minuut voor tijd was het namelijk Berry Powel die vanaf een paar meter kon binnenkoppen. Daardoor moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt.