Tiende Kerstfair Dokkum pakt uit

Dokkum - Kerstfair Dokkum viert op 14 december haar 10e verjaardag en is in 2018 groter dan ooit. De sfeervolle markt staat inmiddels als een huis, heeft wat sfeer en kwaliteit betreft een goede naam opgebouwd en trok vorig jaar ca. 20.000 bezoekers.

Met honderden kerstbomen, lichtjes boven de straten, houtsnippers en hier en daar brandende vuurtonnen creëert Dokkum de intimiteit van een magisch kerstdorp. De oude binnenstad van Dokkum leent zich hier dan ook prima voor. Tijdens de kerstfair stap je binnen in de wereld van Dickens toen hij in 1843 zijn ‘A Christmas Carol’ schreef.

ROC Friese Poort

Vanaf het allereerste begin is de ROC Friese Poort partner van de fair. En die samenwerking met ROC Friese Poort/afdeling Detailhandel uit Dokkum maakt deze fair bijzonder. Deze 2e jaars leerlingen zorgen zelf voor de invulling (o.a. acts, koren en muziek) en bemannen de kramen van Dokkumer ondernemers in ‘hun’ kerstfairgebied Grote Breedstraat en Boterstraat. De kerstmarkt is een prachtig project dat de leerlingen de kans biedt hun talent te ontwikkelen. Dat doen zij dit jaar onder de bezielende leiding van hun docente Reinie Dijkstra.

Nieuw dit jaar is de uitbreiding van de fair met De Markt en de Boterstraat en hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de organisatie in vervulling. Hierdoor krijgt men een betere spreiding van het almaar groeiend aantal bezoekers. Een uitbreiding vraagt ook om invulling en die mag er wezen.

Foodplein

Met de toevoeging van een overdekt foodplein op de Markt (met afterparty), het onderdeel Dansplein en daarbij dan nog een sfeervol ingerichte Stiltetuin heeft de kerstfair er een prachtige hoek bij gekregen. Een hoek waar ook de Winterkoningin en de grote kerststal met knappe kameel te vinden zijn. En alsof dat nog niet genoeg is, is ook het programma in De Grote Kerk uitgebreid. Vanaf 15.00 uur kan men hier luisteren naar traditionele kerstliederen (orgelspel Pieter Lanting). Je kunt genieten van acht koren in kerk of op straat en meezingen kan ook met het groot gelegenheidskoor om 20.00 uur op de kade bij de Dijk. Het stadhuis is omgetoverd in kerstsferen en is opengesteld voor het publiek. Ook dit jaar staan er levende standbeelden, vertederend (Meisje met de Zwavelstokjes) en indrukwekkend (Winterkoningin) en dwarrelen er lichtengelen door de stad. Het zijn allemaal elementen die de kerstfair tot een sprookje maken met nog dat hele bijzondere kerstgevoel. Al 10 jaar op rij.