Seniorentrainers nemen afscheid van Zwaagwesteinde na dit seizoen

DE WESTEREEN - In goed onderling overleg tussen de betrokkenen en de technische commissie is besloten dat de wegen van Klaas Zandberg (A-selectie) en Leo Boorsma (B-selectie) en Zwaagwesteinde na dit seizoen zullen scheiden. Zandberg heeft er dan drie seizoenen op zitten bij de hoofdmacht, Boorsma heeft vier seizoenen aan het roer gestaan bij de tweede selectie.

In het eerste seizoen onder leiding van Zandberg werd er door de eerste selectie net naast een plek in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse gegrepen. In het tweede seizoen werd dit toetje wel behaald. Na een stroeve competitiestart werd er in het tweede seizoenshelft een periode gepakt die recht gaf op promotie/degradatievoetbal. Helaas bleek ONT uit Opeinde in de eerste knock-outronde een brug te ver. In het huidige seizoen is de doelstelling opnieuw om voor de bovenste plekken van de ranglijst mee te strijden. Qua stand lukt dit tot zover heel aardig alleen is het zaak voor de ploeg, die momenteel met een blessuregolf kampt, om in de laatste wedstrijden voor de winterstop aangehaakt te blijven. Zowel de selectie als de hoofdtrainer zijn gemotiveerd om het seizoen succesvol af te sluiten.

De situatie van de tweede selectie is in de afgelopen jaren eigenlijk vergelijkbaar geweest aan die van de eerste selectie. In het eerste seizoen onder leiding van Boorsma degradeerde het team ongelukkig uit de reserve tweede klasse, in de daaropvolgende seizoenen is het telkenmale net niet gelukt om via de nacompetitie promotie af te dwingen en het verloren gegane terrein te heroveren. In het huidige seizoen loopt het tot zover teleurstellend en moet de ploeg het doen met een plek in de middenmoot. In de tweede seizoenshelft zal men er alles aan gelegen zijn om hier verandering in aan te brengen.