Sint en Piet bij Kinderopvang Dondersteen

KOLLUMERZWAAG - Woensdagochtend kwamen Sint en Piet langs bij ruim 30 kinderen van Kinderopvang Dondersteen in Kollumerzwaag. De kinderen van 0-4 jaar waren bijna allemaal aanwezig op de Dondersteen om het Sinterklaasfeest mee te vieren.

Bij de jongste groep werd er uit volle borst gezongen door de vrijwilligsters en juffen toen Sint en Piet door de deur kwamen. De kinderen mochten bij Sinterklaas op schoot zitten als ze dat leuk vonden om hun cadeautje in ontvangst te nemen. Slechts een enkeling moest een traantje laten. Bij de peuters werd door Zwarte Piet de hulp ingeroepen van 4 sterke jongens. De staf van Sinterklaas moest even verplaatst worden. Zij wisten daar wel raad mee. Verder werd er door de kinderen gezongen en kregen ze volop pepernoten van Zwarte Piet.

Daarna was het al weer de hoogste tijd voor de Goedheiligman en zijn Pieterbaas om weer te vertrekken naar Oudwoude, waar nog meer kinderen van kinderopvang de Dondersteen wachtten op Sint en Piet en zwaaiden de kinderen hen uit onder het zingen van ‘Dag Sinterklaasje daag’.

Foto’s Jantsje Wiersma