Afscheid van Ferwerderadiel met vergadering en receptie

Ferwert/Burdaard - Donderdagavond is in de allerlaatste raadsvergadering afscheid genomen van het gemeentebestuur van Ferwerderadiel en vrijdagmiddag was er een drukbezochte receptie waar alles nog een keer werd overgedaan.

Met per 1 januari 2019 een fusie met Dongeradeel en Kollumerland c.a. komt een einde aan 700 jaar Ferwerderadiel.

In de laatste raadsvergadering wees commissaris van de koning Arno Brok op de noodzaak van deze fusie en spraken raadsleden en het college van burgemeester en wethouders vooral hun waardering uit voor de samenwerking. Raadsleden, wethouders en een aantal ambtenaren kregen bloemen en een beeltenis van het Ferwerter gemeentehuis in een miniatuur van glas.

In Het Spectrum van Burdaard kon iedereen vrijdagmiddag afscheid nemen van het gemeentebestuur.

Wethouder Jaap Hijma zorgde met de Mûntsen fan 'e Jachtlust voor een muzikale bijdrage, er was een intermezzo uit Hegebeintum, collega burgemeester Marga Waanders kwam langs, Bearn Bilker van Kollumerland en Klaas Agricola (Dantumadiel) spraken hun collega-burgemeester toe en gedeputeerde Johannes Kramer was er. Burgemeester Wil van den Berg werd bij zijn afscheid onderscheiden met de enige en tegelijk laatste gouden dasspeld met de 'sawn stjerren' uit het gemeentewapen van Ferwerderadiel (bovenste foto).

Foto's Bram Buruma