Zaalvoetbalevenement

Achtkarspelen - Twintig teams, waaronder tien uit Achtkarspelen spelen gedurende drie dagen in Harkema, Buitenpost en Surhuisterveen om de prachtige bokaal en welgevulde enveloppen.

Het toernooi wordt dit jaar voor de achttiende keer gehouden.

Vijf verschillende verenigingen uit Achtkarspelen hebben al eens het zoet van de toernooiwinst mogen smaken en dat houdt in dat ook kleinere verenigingen niet altijd in de staart van het klassement hoeven te eindigen.

Toernooiwinnaar in het afgelopen jaar werd vv Buitenpost, wat toen in de finale vv Kollum versloeg. De loting is dit jaar in Twijzel gehouden en werd verricht door Alie van der Meulen, echtgenote van Jelle die op zijn beurt leider is van het eerste team van sc. Twijzel.

De speeldata zijn 24, 27 en 29 december. Op 24 december wordt er ’s middags gespeeld in Harkema en Buitenpost en op 27 en 29 december ’s avonds.

In poule A op 24 december in Buitenpost komen uit vv Buitenpost, Oostergo, Rottevalle, GSVV en VVT. Een poule waar op voorhand misschien Buitenpost favoriet is, maar de bal is rond. Van iedere poule gaan twee ploegen door naar de finaleavond.

In poule B op 24 december in Harkema komen uit ASC, WTOC, Kollum, Kootstertille en Grijpskerk. Een zeer interessante poule. Grijpskerk is nieuwkomer op dit toernooi. Kollum en Kootstertille wisten zich vorig jaar te plaatsen voor de finaleavond en ASC won het toernooi al tweemaal.

In poule C op 27 december in Buitenpost komen uit Futsal Buitenpost, Opende, Golden Oldies, Friese Boys en sc. Twijzel. Twee zaalvoetbalverenigingen versus Opende, wat zowel in de zaal als in de reguliere competitie speelt en Twijzel, wat zich de laatste jaren steeds plaatste voor de finaleavond. Friese Boys is ook winnaar van het DHW toernooi geweest.

In poule D op 27 december in Harkema komen onder meer de beide verenigingen uit Surhuisterveen uit. ’t Fean ’58 en Surhuisterveen. ’t Fean ’58 winnaar in 2016. Een heerlijke derby tussen de Feanster kemphanen.. Verder Birdaard, Ropta Boys eveneens nieuwkomer en Harkema Opeinde. Laatstgenoemde staat bovenaan met het aantal eindoverwinningen. Maar liefst viermaal ging de wisselbokaal naar Harkema Opeinde.

Voor de finaleavond op 29 december in Surhuisterveen blijven zoals gezegd de twee hoogst eindigende ploegen van iedere poule over. Daar wordt de wisselbeker uitgereikt en daar wordt de prijzenpot van € 4000,- verdeeld.

De loting voor de finalewedstrijden is op 27 december in Harkema na afloop van de voorronde aldaar.