Gemeente Kollumerland c.a. neemt afscheid met diverse activiteiten

KOLLUM - De gemeente Kollumerland c.a. nam vrijdag afscheid van haar inwoners met een scala aan activiteiten.

Veel belangstelling was er in het gemeentehuis aan de Van Limburg Stirumweg in Kollum om nog één keer te bezichtigen het oude pand Westenstein, onderdeel van het gemeentehuis. Dit pand kent een rijke historie. De rondleiding werd verzorgd door burgemeester Bearn Bilker en wethouder Jelle Boerema. Daarnaast waren er maquettes te bewonderen van historische gebouwen in Kollumerland, gemaakt door de heer Zondervan.

Filmhuis en Museum Kollum

In het Kollumer museum Mr Andrea was de vaste expositie te bezichtigen die veel laat zien over de historie van Kollumerland c.a.. Steven Braaksma vertoonde prachtige beelden in het Filmhuis over historische gebeurtenissen in en rond Kollum. Daarnaast exposeert Stichting Kunst Kollumerland schilderijen onder de naam: “Groetnis út Kollumerlân”. Wethouder Paul Maasbommel was aanwezig voor uitleg aan de belangstellenden.

Avondprogramma

Vrijdagavond was er in De Colle in Kollum een gezellige avond vol muziek, cabaret en historie. Cultuur uit de gemeente Kollumerland. De avond begon met een welkoms woord door Geert Dijkstra. Daarna opende burgemeester Bean Bilker deze avond. Er waren optredens van onder andere Nancy and the Sinatra’s, Lapwing, Carla de Bruine en de combo’s van de Wâldsang. Er waren ook films en foto’s te bekijken uit het rijke archief van Kollumerland. Er waren er foto’s van de renovatie van de Ooster- en Westerdiepswal te bezichtiging en er was een expositie over het 100-jarig bestaan van het Oranjecomité. Verhaal vertellers waren burgemeester Bilker en Mevr Poortinga.

Foto’s Sake Beerstra