Muziek uit Drogeham de wereld over

Een kerstsingle schrijven die aan alle eisen van een ‘klassieke’ kersthit voldoet, het is volgens de kenners aan de tafel in De Wereld Draait Door een flinke opgave. Het is de band The Snow Collective uit Drogeham echter gelukt. Een toepasselijke tekst, de twaalfachtste maatsoort, de zo kenmerkende sleigh bells, de buisklokken en een kinderkoortje om het helemaal af te maken. De kerstsingle “It’s Christmas Time (Sing and Dance)” bevat alle ingrediënten en zorgt voor een echt kerstgevoel.

De vier muzikanten van The Snow Collective, Hendrik van der Bij, Cornelis van Slageren, Renique Westra en Ronald van der Bij, spelen al twintig jaar samen in diverse bands, waaronder de regionaal redelijk bekende formaties Off Limits en Blinder. In 2016 besloten ze een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan, het opnemen en distribueren van een kerstlied. De band heeft er een heel jaar over gedaan om de song te schrijven en te perfectioneren en in oktober 2017 werd de gang naar de Hitfabryk in Gytsjerk gemaakt voor de opnames. Na de opnames werd het nummer gemixt door Patrick Mühren van de beroemde Arnold Mühren Studio in Volendam en gemasterd door Sander van der Heide van de overbekende Wisseloord Studios in Hilversum. Eind november was het nummer klaar om verspreid te worden en begin december bracht de band het nummer uit op onder andere Spotify en YouTube.

In zijn eerste jaar heeft de song vooral airplay op de lokale radiostations gekregen. Daarnaast is hij vaak gedownload, vooral in Nederland, maar ook in de Filipijnen, Oostenrijk, de Verenigde Staten van Amerika, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland en Japan. Geen slecht resultaat voor een bandje uit de regio.

Dit jaar krijgt de song hopelijk meer airplay en wordt het in nog meer landen gestreamd.