Top 2000 dienst ‘Elk lied zijn verhaal’

kollum - Voor iedereen die zich laat raken door popmuziek is er op 28 december voor de tweede maal in de Oosterkerk een Top 2000 dienst. Dit in navolging van ruim 120 andere kerken in Nederland die ook een Top 2000 dienst houden.

Iedereen is in zekere zin opgegroeid met popmuziek en er is altijd wel een lied dat je emotioneel raakt of herinnert aan iemand of iets. Verrassend is te ontdekken dat liederen uit de Top 2000 gaan over thema’s waar in de kerk ook over wordt gesproken. Soms zijn er letterlijk Bijbelse thema’s te onderscheiden maar ook thema’s als leven, dood, hoop en liefde zijn volop te vinden in zowel de Bijbel als de popmuziek. De songs voor deze Top 2000 dienst worden gespeeld door de eigen PKN band en zijn uitgekozen door gemeenteleden die er een persoonlijk verhaal bij hebben. Zowel de verhalen als de muziek zijn bijzonder, emotioneel en inspirerend. De verscheidenheid aan songs is groot van U2 tot Piter Wilkens en van Queen tot Claudia de Brey.

Muziek is emotie en brengt jong en oud daarom vaak dichter tot elkaar. De dienst is onder leiding staat van ds. Stander. De dienst begint om 20.30 uur. De kerk is open vanaf 19.45 uur.

Na de dienst zijn er voor iedereen heerlijke oliebollen en een warm drankje bij een knapperend houtvuur.