De Wingerd bouwt zelf een 3D-printer

Damwâld - De VSO leerlingen van De Wingerd in Damwâld hebben in de afgelopen maanden zelf een 3D- printer in elkaar gezet. Net voor de kerstvakantie is de printer officieel in gebruik genomen en heeft burgemeester Klaas Agricola samen met de leerlingen het startsein voor gebruik gegeven.

‘Scholen moeten klaar zijn voor toekomst en de leerlingen zullen daarom al in een vroeg stadium in aanraking moeten komen met de technologie van morgen’, aldus Gerben Wiersma, wethouder onderwijs in Dantumadiel. Mede door zijn initiatief hebben scholen de mogelijkheid gekregen om een 3D-printer met subsidie aan te schaffen.

De Wingerd, school voor speciaal onderwijs, heeft deze mogelijkheid opgepakt en een bouwpakket aangeschaft. Met hulp van twee handige moeders en docente Sonja van der Werff hebben de leerlingen van het VSO in de afgelopen maanden gewerkt aan de printer. Nu was het tijd om het resultaat met elkaar te bekijken. Binnen enkele minuten rolde daar de eerste sleutelhanger van De Wingerd uit de printer. De burgemeester mocht de eerste print meenemen en haakte de sleutelhanger direct aan zijn sleutelbos!