Friese Boys JO11-1 kampioen

KOLLUMERZWAAG - Op zaterdag 22 december kreeg Friese Boys JO11-1, v.v. Niekerk JO11-1 op bezoek op sportpark ‘de Seadkampe’ in Kollumerzwaag.

In het begin van de wedstrijd was duidelijk de spanning bij jongens te voelen. Toch ontstonden er kansen voor Jitse, Jarno en Jacob. De wedstrijd was 11 minuten oud toen er een kans ontstond voor Niekerk en zij oog in oog met Bart Gjalt kwamen en het eerste doelpunt scoorden 0-1. Dit was een tik voor de Boys en de time out kwam ook als geroepen. Het tweede doelpunt van Niekerk was weer een dreun en de jongens moesten nu laten zien wat ze konden. Een minuut later kwam daar dan ook het sterke antwoord van de Friese Boys met hun eerste doelpunt gescoord door Jarno Leegstra 1-2.

Het spel was 9 minuten in de tweede helft toen Sydse de gelijkmaker scoorde 2-2. De spelers gingen steeds beter spelen. De combinaties lukten steeds beter en dat was ook te zien bij het derde doelpunt toen Jelte met mooi samenspel een voorzet gaf aan Jarno Leegstra die mocht scoren 3-2. Kans op kans volgden en Jarno Leegstra maakte 4 minuten later de 4-2. Het laatste doelpunt viel in de 55ste minuut en werd gemaakt door Sydse Ebbing 5-2. Hierna werd de wedstrijd uitgespeeld en waren Friese Boys JO11-1 kampioen van de 3de klasse.

Na het laatste fluitsignaal van Jappie de Vries was er vuurwerk, patat, snoep en kregen de spelers een medaille en een kampioens shirt, de trainers en leiders kregen een bos bloemen aangeboden door de supportersvereniging. De afsluiter was een rondrit door Kollumerzwaag op een vrachtwagen van shirtsponsor Gerrit v/d Wal met het nodige getoeter, vuurwerk en mooie muziek.

Verslag: Otto Smid