Topweekeinde voor Feanster dammers TTS

Surhuisterveen - Het kerstreces heeft de dammers van TTS waarschijnlijk goed gedaan, gezien de resultaten van de eerste competitiewedstrijden in het nieuwe jaar.

De Feansters mochten op 5 januari aantreden tegen een reserveteam van Hoogeveen voor de landelijke competitie. Ondanks dat het team van Hoogeveen een degradatiekandidaat lijkt, is het altijd oppassen geblazen. Bovendien was een aantal spelers van het motorblok verhinderd om te spelen, zodat alle beschikbare reserves door de Feanster wedstrijdleider waren opgetrommeld.

Toen de rookwolken waren opgetrokken en de terugreis kon worden aanvaard bleek er een 14-6 overwinning op het scorebord te staan. Met slechts één verliespartij een prachtig resultaat, waardoor het zaterdagteam inmiddels de vijfde plaats op de ranglijst inneemt. Met nog drie wedstrijden te gaan kan er weleens een fraai eindresultaat in zitten.

Twee dagen later was het alweer prijs. Het vlaggenschip moest de derby spelen tegen de mannen van Twijzelerheide. Ook hier aan het eind van de avond een prachtige 7-5 overwinning, waardoor er zelfs een gedeelde eerste plek in de Friese hoofdklasse werd behaald.

Karel de Bruin was de eerste die korte metten maakte met Jan Zwaagstra. Toen Anton van der Ploeg vervolgens verrassend won van de sterke Henk Bosgraaf, was er opeens een onverwachte 4-0 voorsprong, waardoor de Feansters kansrijk waren voor de overwinning.

Gerrit Terpstra ging aan bord 1 echter ongenadig onderuit tegen Gijs Koelstra, door te opportuun de strijd aan te gaan. Koelstra strafte dit vakkundig af. Omdat de resterende partijen in remise eindigden werd het uiteindelijke minimale resultaat behaald. Overigens ging ondanks dit wedstrijdgeweld de onderlinge competitie in café de Haven gewoon door op maandagavond.