Opleiding breed niveau 2 nieuw bij ROC Friese Poort Dokkum

DOKKUM - Wendbaar onderwijs, waardevolle mensen is de visie van ROC Friese Poort. Hoe creëer je dat? Door voorop te lopen bij de ontwikkelingen in het werkveld. En door de persoonsvorming van studenten voorop te stellen.

ROC Friese Poort stimuleert en inspireert de student om het beste uit zichzelf te halen door intensieve begeleiding en maatwerk aan te bieden. Elke student vormt dan ook een leerroute passend bij zijn of haar talenten en drijfveren. Maar op zestienjarige leeftijd is het soms best lastig om al precies te weten wat bij je past. ROC Friese Poort biedt daarom de opleiding breed niveau 2 aan.

Opleiding Breed niveau 2 in Dokkum

Breed niveau 2 / Servicemedewerker is speciaal voor studenten die nog twijfelen over hun studiekeuze. Tijdens deze tweejarige opleiding worden studenten breed opgeleid en maken ze kennis met verschillende dienstverlenende beroepen. Hoe verder in de opleiding, hoe duidelijker het vaak voor een student wordt waar zijn of haar interesses liggen en waar ze goed in zijn.

Kwaliteit

Bij ROC Friese Poort krijgen ook de medewerkers veel ruimte om zelf vorm te geven aan het onderwijs. ‘Met input van werkgevers en studenten werken we aan constante verbetering van opleidingen’ vertelt Martha- Lia Kamminga, opleidingsmanager Zorg en Welzijn in Dokkum. ‘Daarom komen er geregeld nieuwe opleidingen bij die beter aansluiten bij het werkveld of de behoefte van de student. Zo kwamen we erachter dat in Dokkum ook behoefte was aan de opleiding Breed niveau 2 / Servicemedewerker’. Na de vestigingen in Leeuwarden en Sneek, waar deze opleiding al aangeboden wordt, kunnen studenten sinds dit jaar ook in Dokkum deze opleiding volgen.

Open Dagen

Zelf kennis maken met onze opleidingen en de mogelijkheden? ROC Friese Poort opent haar deuren op vrijdag 25 januari van 14.00-21.00 uur in Dokkum. Alle Open Dagen en voorlichting van de verschillende locaties zijn te vinden op www.rocfriesepoort.nl

ROC Friese Poort is volgens de onlangs verschenen Keuzegids Mbo 2019 de beste mbo-school van Flevoland en Friesland. Voor heel Nederland staat ROC Friese Poort op de vijfde plaats.