Oud-metaal-actie in Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - ,,Uw oude metaal is voor ons goud waard", zo luidt het motto van de oud-metaal-actie die brassband Blaast de Bazuin op zaterdag 2 februari organiseert.

Ieder jaar halen de muzikanten oude metalen op in Surhuisterveen. Dat is inmiddels een heuse traditie geworden. Veel Feansters sparen het hele jaar hun oude metalen op om ze aan de brassband te doneren.

Blaast de Bazuin wil de opbrengst van de actie graag in de jeugdafdeling investeren. ,,Dat vinden we belangrijk’’, vertelt jeugdcoördinator Anne Spoelstra. ,,We hebben een enthousiast jeugdkorps. Dat staat onder leiding van onze eigen dirigent Theun van Leijen. De jeugd heeft leuke, vlotte muziek nodig en goede instrumenten. De opbrengst van de actie kunnen we daar goed voor gebruiken.’’

Vanaf 9.00 uur komen de leden van Blaast de Bazuin op 2 februari door de straten van Surhuisterveen. Mensen die oud metaal hebben, kunnen dat aan de straat klaarleggen. Belangrijk is wel dat het goed zichtbaar is voor de ‘ophalers’. Wanneer iemand grote attributen heeft, dan is het handig om dat vooraf even te melden bij Reinder Hamersma van Blaast de Bazuin. Hij zorgt dan dat de blazers zich ‘er mee redden’. Hamersma is te bereiken via telefoonnummer 0512-361437. Vraag is om zoveel mogelijk vóór zaterdag 2 februari de grote partijen oud metaal aan te melden, zodat er ophaalroutes gemaakt kunnen worden. 

De brassband is met alle soorten oud metaal blij. Het gaat dan om voorwerpen die voor het grootste deel bestaan uit ijzer, lood, koper, aluminium of zink. Klein chemisch afval zoals accu’s, batterijen, verfblikken en dergelijke kunnen niet ingeleverd worden. Vrieskisten, koelkasten en autovelgen met banden kunnen de muzikanten helaas ook niet meenemen. 

Blaast de Bazuin kijkt uit naar de actie-zaterdag. ,,Het is altijd een mooie teambuildings-activiteit’’, vertelt Henk Wijnsma van de brassband. ,,Bovendien zijn de mensen in Surhuisterveen altijd blij dat ze hun schuur weer wat opgeschoond hebben. Zeker nu de lente weer in aantocht is. Én, het levert een mooie bijdrage voor de clubkas op. Wat wil je nog meer? Wij hebben er zin in.’’