Buitenpost schakelt Achilles 1894 uit in bekercompetitie

BUITENPOST - Buitenpost trad woensdagavond thuis aan tegen zondaghoofdklasser Achilles 1894 uit Assen. Het werd, na een kansenfestijn, 'slechts' 4-1. Het had namelijk evengoed 8-7 kunnen worden.

Buitenpost-trainer René van der Weij: ,,We zitten nu bij de laatste zestien. En dat is natuurlijk het belangrijkste. Tegen de Assenaren was het een open wedstrijd, waarin we door slordigheden van ons zelf enkele kansen hebben weggegeven. Gelukkig was keeper Kevin van der Meulen alert. Hij redde zeker driemaal uitstekend. Bij vlagen hebben we prima gespeeld, waarin we vergaten om de wedstrijd sneller te beslissen. Onze eindpass moet absoluut beter. Maar het doel was de volgende ronde en dan wacht opnieuw een tegenstander van een zwaarder kaliber. Het Emmeloorder Flevo Boys, eveneens uitkomend in de Hoofdklasse B, zal dan verslagen moeten worden om een vervolg te geven aan het bekertoernooi.”

Strafschop
Buitenpost startte prima, met goed combinatievoetbal in een hoog tempo. De eerste mogelijkheden kwamen van buiten het strafschopgebied, van Jorrit Terpstra, Robin Huisman de Jong en Berend Jan Schootstra. Ook tegenstander Achilles 1894 liet zich gelden, maar kwam daarbij sluitpost Van der Meulen tegen. Hij voorkwam een voorsprong door een van richting veranderde knal uitstekend onschadelijk te maken. Na een half uur kwam Buitenpost aan de leiding toen een corner van Terpstra bij Rudmer Loonstra belandde. Die drukte resoluut af: 1-0. Ruim tien minuten later veroorzaakte verdediger Jelmer Vos een strafschop, die door Stan Haanstra onberispelijk werd binnen geknald. Ruststand 1-1.

Wedstrijd gespeeld
Tien minuten na rust kwam de thuisclub wederom op voorsprong. Rik Weening schoot koel en onberispelijk raak na een assist van Joost Jesse Visser: 2-1. Enkele minuten later verkeek de Asser keeper zich grandioos op een dwarrelbal van ongeveer dertig meter afstand van captain Schootstra. Al struikelend zag hij de derde tegentreffer aan zich voorbij gaan: 3-1. Hierna was de wedstrijd gespeeld, al sputterde Achilles 1894 nog wel tegen. Uiteindelijk viel de vierde treffer in de blessuretijd. Dijkstra gaf de assist, Weening haalde de trekker over: eindstand 4-1. De volgende bekerwedstrijd, tegen Flevo Boys, is op zaterdag 2 maart om 14.30 uur in Buitenpost.