Flamingo’s toont ruggengraat tegen Harich

BUITENPOST – Nadat Flamingo’s vrijwel de hele wedstrijd op voorsprong stond, dreigde Harich in de slotfase nog roet in het eten te gooien. Maar in een sensationele laatste minuut trokken de geelhemden de overwinning met 21-20 over de streep.

Het was zaak voor Flamingo’s om zich te herpakken na de deceptie van vorige week in Leek tegen Noordenveld. Punten pakken was nodig om de marge met de degradatieplekken in stand te houden.

Na anderhalf minuut spelen scoorde Ronald Algra de 1-0. Harich kwam terug tot 1-1, waarna Wieger van der Wolf met een fraaie one-hander de 2-1  aantekende. Na 26 minuten stond Harich op een 2-4 voorsprong. Met een time-out kreeg coach Janco Slingerland zijn ploeg weer op de rails. Martein Visser en Elisabeth Leenstra brachten de stand op 4-4. 

Na een lange blessurebehandeling in verband met een ongelukkige botsing  van Algra liep Flamingo’s langzaam uit.  Via een serie van drie treffers werd de rust bereikt met een 10-7 voorsprong voor Flamingo’s.

Harich gaf zich na rust niet gewonnen en probeerde met veel strijd  terug in de wedstrijd te komen. Een cruciale fase brak aan, waarin Flamingo’s steeds een kleine voorsprong behield. Ondanks de druk van Harich leek een goed spelend Flamingo’s met het publiek achter zich zonder kleerscheuren het einde te kunnen halen. Maar na twee strafworpen voor Harich was de stand plotseling 20-19. Met nog één minuut te spelen gaf Harich vol gas, terwijl Flamingo’s er niet in slaagde de rust te bewaren.

Na een te gemakkelijk weggegeven bal stond opeens de gelijkmaker op het scorebord. Het publiek liet zich horen en de bal werd snel weer in het spel gebracht. Joukje Stuursma schoot van grote afstand over de korf. Thea Baas ving de bal af en schoot miraculeus onderhands raak: 21-20. Vrijwel direct was voor Flamingo’s de zwaarbevochten zege binnen.

Komend weekeinde speelt de De Haan Westerhoff-formatie om 12.20 een uitwedstijd  in Groningen tegen koploper De Parabool.

Scores Flamingo’s: Thea Baas (5), Martein Visser (4), Wieger van der Wolf (3), Ronald Algra (2), Tjerk Hamstra (2), Reinder Zuidhoorn (2), Elisabeth Leenstra, Joukje Stuursma, Amarins van der Meer.