Rottevalle lijdt onverwachte nederlaag

ROTTEVALLE – Rottevalle had tegen AVC goede zaken kunnen doen in de strijd om de titel in de vierde klasse B. Het elftal van Ronald Bosma was echter niet bij de les en verloor terecht met 2-1.

De winst van AVC was niet verwacht, omdat Rottevalle in november in Sexbierum een eenvoudige 1-5 overwinning behaalde. Toen was het duel in twintig minuten met vier doelpunten vroeg beslist. 

AVC had er lering uit getrokken en was zaterdagmiddag slimmer en strijdvaardiger. Rottevalle had het vanaf de aftrap moeilijk en zag dat AVC beter was. Nadat de  verdediging van Rottevalle al een paar maal was gewaarschuwd, viel het doelpunt in de achttiende minuut. Ongehinderd kon Jelte Visser oprukken en binnenschieten.

Natuurlijk probeerde ook Rottevalle zijn mogelijkheden te creëren. Het duurde allemaal net te lang en de doelman van AVC was steeds tijdig op zijn post. In de 37ste  minuut werd het scenario voor Rottevalle nog ongunstiger toen de bal na een overtreding van Martin Nicolai op de stip ging. Durk Ennema schoot raak: 0-2.

Liekele Kamminga maakte nog voor de pauze de aansluitingstreffer. Maar in de tweede helft voetbalde Rottevalle onsamenhangend en te gehaast. AVC speelde met meer overleg. De Sexbierumers kregen voldoende kansen om de score uit te breiden, maar verzuimden de trekker over te halen. Doelman Arjan de Haan onderscheidde zich met een aantal knappe reddingen en was de beste speler aan de kant van Rottevalle.

Rottevalle zag WTOC  in puntenaantal gelijk komen, maar blijft op doelsaldo koploper. De ploeg gaat dit weekeinde op bezoek bij FC Birdaard.