Schotloos Harkema-Opeinde verliest bij Oostergo

EE - De Friese kleigrond was Harkema-Opeinde dit weekeinde opnieuw niet gunstig gezind. In Ee werd er met 2-0 verloren van Oostergo.

Aan Harkemaster zijde overheerste het gevoel dat deze verliespartij voorkomen had kunnen worden. Zeker in de beginfase werden een aantal heel aardige mogelijkheden onbenut gelaten. Voetballend waren de Harkemasters lange tijd ook beter dan de gastheren. De kleibewoners drukten echter wel twee keer af en trokken de zege op basis van ervaring uiteindelijk vrij eenvoudig over de streep.

De weersomstandigheden maakten goed voetbal op sportpark De Steng onmogelijk. Nadat Harkema-Opeinde in de openingsfase de meest gevaarlijke ploeg was, deed Oostergo in de twintigste minuut voor het eerst iets terug. Lieuwe Sytsma kapte naar binnen en knalde hard op de bovenkant van de lat.

In de 32ste minuut was het wel raak en de wijze waarop deze treffer gestalte kreeg was sneu voor de bezoekers. Wytse Couperus onderschepte een voorzet van Herman Sprik en ging hierbij op het gladde veld onderuit. In zijn val beroerde Couperus de bal met de hand. Volgens de letter-der-wet had arbiter Drost het gelijk aan zijn zijde door een strafschop te geven. Herman Sprik had geen mededogen en verzilverde de elfmetertrap: 1-0.

Op slag van rust had Daniël Postma een aardige kans de partijen naast elkaar te zetten maar Postma leek te schrikken van de vrijheid die hij plotseling kreeg. Er volgde een matige inzet die een gemakkelijke prooi werd voor keeper Hoekstra. De tweede helft was nog maar zeven minuten onderweg toen de beide partijen weer de kleedkamers opzochten. Een dichte hagelbui was hier de oorzaak van.

Oostergo verdubbelde korte tijd later de score. Johannes Meinsma verstuurde vanaf de middellijn een prima crosspass die dito werd afgerond door Lieuwe Sytsma. De hoek waaruit Sytsma dit deed was niet gemakkelijk. Niettemin vond hij het net: 2-0. Voor de gastheren was dit het sein de zaak achterin dicht te spijkeren. Harkema dreigde nog wel een aantal keren maar hectisch werd het niet meer voor het doel van keeper Hoekstra.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst wordt vaak gezegd. Wat dat betreft zit het bij Harkema-Opeinde wel goed. De wedstrijd tegen Oostergo werd beëindigd met twee spelers ouder dan 23 jaar. De realiteit van het moment is wel dat de toekomst nu even niet relevant is. Om niet middenin het moeras van de vierde klasse B te verzanden zijn er op korte termijn punten vereist. Die zullen de ploeg van trainer Willem Schokker zeker niet aan komen waaien.

De komende vier wedstrijden worden namelijk allemaal gespeeld tegen ploegen uit het linkerrijtje. Te beginnen bij komend weekeinde. Dan komt nieuwbakken koploper WTOC op visite. Er hoeft niet gewanhoopt te worden. Weggespeeld is de groengele brigade dit seizoen zelden.