Rabobank sponsort muziektheater Titus

Dokkum - Rabobank Drachten Noordoost Friesland is een van de trotse sponsors van het muziektheaterspektakel Titus, dat van 31 mei tot en met 10 juni, wordt opgevoerd in de Bonifatiuskapel in Dokkum.

Vijf jaar na het succes van Bonifatius de Musical komt er een nieuwe voorstelling van Stichting 754 in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Dit keer over het leven van Titus Brandsma (1881-1942). Titus Brandsma was de opvallendste Friese katholiek van de 20ste eeuw; bekend in Nederland, maar ook internationaal.

Oog voor de veranderingen in zijn tijd verenigde hij met een onverzettelijk vasthouden aan diepgewortelde principes. Mystiek geloof en maatschappelijke inzet tekenen zijn leven. Titus’ martelaarsdood in concentratiekamp Dachau, wegens zijn principiële verzetshouding, maakten hem na de Tweede Wereldoorlog in bredere kring bekend. In 1985 werd hij zalig verklaard door Paus Johannes Paulus.

Het is voor het eerst dat er een professioneel muziektheaterspektakel over deze actieve Friese pater wordt opgevoerd. De Rabobank is trotse sponsor. Jacoba van der Velde van de Rabobank vertelt waarom: ‘‘De intentie van Stichting 754 is om iets moois neer te zetten om onze mooie regio te promoten. De Rabobank ondersteunt dit van harte vanuit haar fonds coöperatief dividend.”