Expositie ‘Process and Progress’ bij E.M. Galerie

KOLLUM - Na een succesvolle expositie op Art Noord in Museum Belvédère te Heerenveen, opent E.M. Galerie zaterdag om 15:00 uur haar deuren met de eerste expositie van 2019: “Process and Progress”.

Deze keer nodigt galeriehoudster Elzbieta Middel zes (inter)nationale kunstenaars uit. In deze expositie worden de nieuwste werken getoond van drie generaties kunstenaars. Vanuit New York tot aan Friesland, die schilderijen, collages, objecten en kunstboekjes exposeren. Naast Schiemann, debuteren vijf kunstenaars bij E.M. Galerie, drie van hen zijn ook voor het eerst in Europa te bezichtigen.

Over Proces en Voortgang: Een gebaar, een lijn of vorm die op een of andere herhaalde manier wordt weergegeven of aangebracht met materialen, stelt een proces vast, dat op zijn beurt een continuüm is dat wordt omarmd om kunstenaars te leiden en vooruit te helpen. De arbeid, in samenhang met manipulaties en toepassingen van materialen, is een humanistische betrokkenheid die resultaten oplevert die kunstenaars kunnen overwegen. Zij omarmen het proces (de handeling van het doen) om het nieuwe te vinden, met een streven om zijn magie vast te leggen, die soms niet kan worden gezien. Op zoek naar begrip ontwikkelen ze vooruitgang in relatie tot tijd en gedachte, zowel in het heden als verleden.

De deelnemende kunstenaars zijn: Howard Schwartzberg ( New York, Verenigde Staten), Steffen Schiemann (Dresden, Duitsland), Hannah Foster (Pennsylvania, Verenigde Staten), Jannie Bruinsma (Friesland), Mariëtte van Erp (Gemert) en Carrie Meijer (Amsterdam).

De E.M. Galerie is gevestigd aan de Eyso de Wendtstraat 10, 9291 ES Kollum.

0622121831/emgalerie@knid.nl

www.emgalerie.nl

De expositie is te bezichtigen tot en met 14 april