Buordsje by de dyk | Warme sokken van de terp in meestal de grote maten

Bezoekers van de kraam van Ytje de Vries-Heeringa aan de Tibsterwei in Ee die haar willen spreken, moeten het even hogerop zoeken. ,,Op in terp rint it even oars as op de measte plakken. Jo moatte omheech of jo moatte omleech.”

Ytje de Vries met in haar hand een mand met door anderen gebreide mutsen die voor de variatie een plekje in de sokken-kraam krijgen. Helemaal rechts is nog net de witte bank zichtbaar waar langskomende wandelaars zittend van de omgeving kunnen genieten.

Ytje de Vries met in haar hand een mand met door anderen gebreide mutsen die voor de variatie een plekje in de sokken-kraam krijgen. Helemaal rechts is nog net de witte bank zichtbaar waar langskomende wandelaars zittend van de omgeving kunnen genieten. Jelle Raap

Hun omgeving ademt historie. Wie even stilstaat bij de kraam van Ytje de Vries-Heeringa kan niet om de natuur heen. Twee stabijhonden bewaken er nu trouw de allerkleinste krielkippen in het buitenverblijf van een konijnenhok. Kanaries fluiten er bij mooi weer het hoogste lied, terwijl boerenzwaluwen met nesteldrang onverwacht wilde capriolen uithalen. ,,De terp is sa’n twa tûzen jier âld”, geeft haar man Sjoerd aan. De sokken die ze hier in het huis op de terp breidt, mogen dan ook met recht terpsokken worden genoemd.

Nieuws

Meest gelezen

menu