Aalden, Oosterhesselen, Dalen en Sleen krijgen afvalsorteerstraat

AALDEN/SLEEN

Inwoners van de gemeente Coevorden kunnen nog meer afval gaan scheiden. Area Reiniging is in opdracht van de gemeente gestart met de realisatie van in totaal vier sorteerstraten in Aalden, Oosterhesselen, Dalen en Sleen.

De afvalsorteerstraten met vier ondergrondse containers komen bij supermarkt Coop in Aalden, tegenover supermarkt Spar in Oosterhesselen, bij supermarkt Plus de Waag in Dalen en bij supermarkt Albert Heijn in Sleen.

De sorteerstraten bestaan uit verzamelsystemen voor glas, textiel, papier en PMD (Plastic, Metalen verpakkingen en Drankenkartons). Wethouder Jeroen Huizing: “Inwoners kunnen hierdoor nog meer grondstoffen scheiden van hun restafval door dit apart in te leveren in hun eigen dorp. We zien vergeleken bij vorig jaar een flinke daling in de inzameling van restafval. We zijn dus goed bezig, maar het kan altijd beter. Afval scheiden is immers goed voor het milieu en voor het behoud van waardevolle grondstoffen.”

De realisatie van nieuwe, ondergrondse verzamelcontainers betekent ook dat Area Reiniging sneller en dus efficiënter kan werken. Dankzij het automatisch volmeldingssysteem worden de containers pas geleegd wanneer ze vol zijn. Ander voordeel is dat het straatbeeld er aanzienlijk van opknapt doordat de containers grotendeels niet meer boven de grond te zien zijn.