Kv Harkema wint in slotfase derby van It Fean/Boelenslaan

Harkema

De korfbalderby Harkema - It Fean/Boelenslaan is zaterdag gewonnen door de thuisclub. Op sportpark De Bosk werd het na een spannende slotfase 14-13 voor Harkema.

Na het verlies van de laatste paar wedstrijden was It Fean/Boelenslaan er op gebrand om deze keer de wedstrijd te winnen. De voorbereiding op het duel was goed. Er werd goed rekening gehouden met de warme temperatuur om hierdoor zo goed mogelijk aan deze wedstrijd te kunnen beginnen. 
It Fean/Boelenslaan begon sterk aan de wedstrijd en wist al snel op een 1-3 voorsprong te komen. Er werden goede aanvallen opgezet en er werd goed verdedigd. In de eerste helft was het vooral It Fean/Boelenslaan dat de korf wist te vinden. Hierdoor konden de gasten uitlopen naar een 5-9 voorsprong.
De warmte begon wel pittig te worden. Dit was op een gegeven moment ook te merken aan hoe de aanvallen werden opgezet en dat het baltempo trager ging. In de rust was de stand 5-9 in het voordeel van It Fean/Boelenslaan. 

Er werd in de pauze bij It Fean/Boelenslaan gesteld dat er wel goed gespeeld werd en dat er op dezelfde voet door gegaan moest worden. Wel moest het baltempo omhoog en moest het team niet te snel de korf neerzetten.

In het begin van de tweede helft was het Harkema dat als eerste de korf wist te vinden.  De thuisclub kwam sterk uit de kleedkamers en wist terug te komen tot 10-10. It Fean/Boelenslaan wist hierna weer even het voortouw te nemen in de wedstrijd. De Expert-formatie nam een voorsprong van twee doelpunten. 

Het laatste kwartier van de wedstrijd werd het nog spannend en ging het wat gelijk op met de doelpunten. Toch was het Harkema dat er uiteindelijk met de winst vandoor ging: 14-13.

It Fean/Boelenslaan speelt 2 juni om 16.00 haar laatste wedstrijd tegen Elko op het sportcomplex in Boelenslaan. 

 


Auteur

Redactie