Tom Dumoulin van start in Profronde Surhuisterveen

Tom Dumoulin start in de 37ste Profronde van Surhuisterveen. De organisatie van het Feanster wielerspektakel kreeg maandag groen licht van de Limburger die vorig jaar de Profronde op zijn naam wist te schrijven.

Dumoulin staat momenteel derde in het algemeen klassement van de Tour de France, achter het Sky-duo Geraint Thomas en Chris Froome.

Tom Dumoulin kent een uitstekend seizoen. Hij heeft nog altijd uitzicht op de eindzege in deze editie van de Tour de France. In de Giro d' Italia wist Dumoulin na de winst van vorig jaar een fraaie tweede plaats te behalen achter Chris Froome.

Het Wielercomité Surhuisterveen is ontzettend content met het vastleggen van de beste Nederlandse wielrenner van dit moment. ,,Als je Tom Dumoulin op de startlijst hebt, heb je een topper in huis. We zijn dan ook blij dat hij te bewonderen is bij ons in Surhuisterveen”, vertelt een enthousiaste voorzitter Albert Helfrich van het Wielercomité Surhuisterveen. ,,We gaan voor geel. Dat blijft het doel en dit kan nog steeds met Dumoulin”, aldus Helfrich.

De Profronde van Surhuisterveen is op 31 juli, de dinsdag na de Tour de France. Komende zaterdag - 28 juli - staat de Pieter Weening Classic voor toerfietsers op het programma.

 


Auteur

Redactie