Boelenslaan/It Fean neemt na de pauze afstand van WIK ’34

Damwald

Het vlaggenschip van de korfbalcombinatie Boelenslaan/It Fean heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen WIK ’34 gewonnen. In Damwâld werd het 8-14 voor de roodhemden.

Vier dagen eerder - op dinsdag 9 oktober - hadden de beide ploegen elkaar ook al getroffen tijdens een bekerwedstrijd. It Boelenslaan/It Fean was in dit duel de bovenliggende partij en zegevierde op het eigen sportpark ’t Ketting met 12-7.

In Damwâld vielen zaterdag in de eerste helft weinig doelpunten. Het was Boelenslaan/It Fean dat de score opende. Hier wist WIK ’34 gelijk antwoord op te geven. Het lukte Boelenslaan/It Fean om een gaatje te slaan naar 1-4. Hierna kon de thuisclub ook makkelijk de korf vinden en stond het in de rust 3-4.

Na de pauze was het opnieuw Boelenslaan/It Fean dat als eerste raak schoot. De Expert-formatie ging door met scoren. De gasten sloegen een flink gat en hadden op een gegeven moment een voorsprong van zes doelpunten.

WIK ’34 wist ook nog aantal malen de korf te vinden, maar kreeg geen zicht meer op een gelijkspel of zege. Boelenslaan/It Fean ging er middels een eindstand van 8-14 met de beide punten vandoor.

 

 


Auteur

Redactie