Zwaarbevochten overwinning voor ’t Fean ’58 in Lemmer bij CVVO

Lemmer

Na de zege op Nijland heeft ’t Fean ’58 zaterdag tegen CVVO haar tweede overwinning geboekt.

Het werd in Lemmer een zwaarbevochten 1-2 zege voor de promovendus, een stand die al in de rust op het scorebord stond. En daar mochten de bezoekers zeker niet ontevreden over zijn.

,,Met een gelijkspel had ik ook kunnen leven”, liet een opgeluchte trainer Mark Bosma van ’t Fean ’58 weten. ,,Eigenlijk was dat ook wel de verhouding”, aldus de oefenmeester. De wedstrijd tegen het nog puntloze CVVO en de thuiswedstrijd komende zaterdag tegen Wykels Hallum zijn van cruciaal belang voor de blauwhemden. ,,Dat zijn voor ons wedstrijden met een gouden randje. Tegen deze ploegen moet je winnen”, aldus Bosma.

’t Fean ’58 kwam al na een kwartier op voorsprong. Een overtreding op René Mellema werd door de goed leidende scheidsrechter Bert Agricola bestraft  met een vrije trap. André van der Molen krulde de bal voor de  voeten van Willem van Kammen, die zijn derde van het seizoen binnen knalde (0-1).  

Dat de pupillen van Mark Bosma zo’n moeilijke middag tegemoet zouden gaan, daar leek het in het begin niet op. De eerste twintig minuten domineerde ’t Fean ’58 het spel en had de wedstrijd goed onder controle. Het was echter niet de eerste keer dat de blauwhemden daarna wegzakten. ,,Spelers gaan dan uit hun positie lopen en dan geef je het weg”, vond Bosma.

CVVO voerde na de achterstand het tempo op. De op het laatste moment ingevallen Aart Speerstra - hij verving de niet fitte Sieger Veenstra - zag na een half uur een buitenspeldoelpunt nog afgekeurd, maar enkele minuten later kopte hij wel de gelijkmaker binnen (1-1). Mark Bosma: ,,Er werd niet genoeg druk op de bal werd gezet. Dan heb je mensen nodig, die het oppakken en dat gebeurde niet.”

Lang kon de thuisclub niet genieten, want in de volgende minuut schoot Raoul Dijkstra de Feansters al weer op voorsprong (1-2). Vlak na rust zette Bosma Harm Vrij, die na een langdurige blessure nog geen spelritme had opgedaan, in voor Steef Loopstra. ,,Een tactische wissel”, zo legde de trainer uit. ,,Steef speelde goed, maar we wilden het loopvermogen van Harm benutten om het spel van de meer doorschuivende Patrick Lip te ontregelen.”

De wissel had niet het gewenste resultaat, ondanks het harde werken van Vrij. Dat zag ook Bosma. ,,Een training is toch iets anders dan een wedstrijd.”

De inzet van de Feanster achterhoede en de slordige afwerking van de thuisclub zorgden ervoor dat de bediener van het scorebord niet meer in actie hoefde te komen. ’t Fean ’58 kon zich de handen dichtknijpen met de volle winst.


Auteur

Redactie