Zangdienst in Doarpstsjerke met liederen Huub Oosterhuis

Surhuisterveen

De Doarpstsjerke van Surhuisterveen is zondag 4 november het decor van een dienst met liederen van Huub Oosterhuis.

Op 1 november wordt de dichter Huub Oosterhuis 85 jaar. En nog altijd is hij actief als voorganger en dichter. Een aantal van de liederen die Oosterhuis heeft geschreven, is in het protestantse liedboek opgenomen. Daaronder bekende liederen zoals ‘Zolang er mensen zijn op aarde’ en ‘De steppe zal bloeien’.

In 2017 werd in de Doarpstsjerke in Surhuisterveen een zangmiddag gehouden waarin liederen van Huub Oosterhuis centraal stonden. Niet alle liederen van hem die in het liedboek staan zijn toen gezongen, Dat zou teveel zijn voor één dienst.

Dit is reden om nog een keer een dienst met liederen van Oosterhuis te houden. Deze dienst vindt plaats op zondag 4 november in de Doarpstsjerke van Surhuisterveen. De aanvang is 14.00 uur. Men wordt verzocht het eigen liedboek meenemen. De muziek wordt verzorgd door Lybrich Visbeek op dwarsfluit en Geert van der Heide op piano.

 


Auteur

Redactie